ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-06-2017

UP: Uhapšeni zbog vožnje u alkoholisanom stanju, najavljene strožije kontrole

Službenici saobraćajne policije Centra bezbjednosti Budva su u srijedu oko 18 sati lišili slobode dvadesetdevetogodišnjeg Budvanina D.R, jer je prilikom saobraćajne kontrole u Mediteranskoj ulici, upravljao putničkim motornim vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1,94 g/kg.

Juče ujutro, nešto prije 5 sati, lišen je slobode i četrdesetdevetogodišnji D.B. iz Kotora, jer je prilikom redovne saobraćajne kontrole u ulici Filipa Kovačevića u Budvi zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1,93 g/kg.

O lišenju slobode oba lica su je obaviještene nadležne sudije Suda za prekršaje u Kotoru – Odjeljenje Budva, koji su naložli da im se lica privedu na dalje nadležnosti uz zahtjeve za pokretanje prekršajnih postupaka.

Imajući u vidu da je ljetnja turistička sezona počela, a samim tim se značajno povećala i frekvencija saobraćaja na crnogorskim putevima, Uprava policije je uputila apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i time pokažu svoj odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici.

"Posebno apelujemo na roditelje mladih vozača i vozača početnika, kao i na porodice počinilaca težih saobraćajnih prekršaja, da ulože dodatne napore u cilju predupređenja neželjenih posljedica, a ujedno upozoravamo sve učesnike u saobraćaju da će policija i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućila veći stepen bezbjednosti u saobraćaju", navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.