ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-09-2017

Uspješen start boćarske reprezentacije Crne Gore

Crnogorski mediji su tokom prethodna dva dana obavijestili javnost o problemu sa kojim se tokom vikenda suočila boćarska reprezentacija Crne Gore,kojoj je podjećanja radi bio zabranjen ulazak u Maroko zbog nedostatka vize u pasošu.

"Nije baš bilo sve onako kako su pojedini mediji pisali, i nema govora o tome da smo mi na put otišli neobaviješteni. Mi smo sve informacije dobili od boćarske federacije Maroka, koja nam je i poslala mail u kom se navodi da Crnoj Gori kao samostalnoj državi nije potrebna viza. Međutim na granici sa zemljom domaćina se ispostavilo da našim građanima ipak treba viza.Taj aerodrom u Kzablanci je dosta komplikovan, jedan carinik nam je rekao da možemo da prođemo međutim drugi nam je pravio problem, i kako se sve to izdešavalo tokom vikenda državne institucije nijesu radile, a mi smo morali da budemo na aerodromu 16 sati. Meni je žao sto se više piše o tome nego o boćanju" istako je član reprezentacije Tomislav Ranković.

Nakon sto je problem riješen, a našim predstavnicima omogucen ulazak u tu zemlju i ucešće na svjetkom prvenstvu, Crna Gora je upisala i prvu pobjedu savladavši selekciju Japana. Obzirom na činjenicu da će boćanje već 2024. godine biti uvršten medju olimpijske sportove, onda i ne treba da čudi podatak prema
kom je skoro 40 zemalja uzelo učešće na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu.

"Ima puno afričkih ekipa i , i sve evropske zemlje su prisutne. Ovo je jedno od težih takmičenja. Odličan takmičarski dan je iza nas, ja i Đuro Milanovć smo jutros pobijedili reprezentaciju Japana, zatim je Frano Petković u pojedinačnoj konkurenciji pobijedio Peru, Miroslav Petkovic je dobio predstavnika Brazila".

Članovi reprezentacije zaključili su da je ovo jedno od najboljih takmičenja na kom su učestvovali,a već tokom današnjeg dana očekuje ih borba za poziciju medju osam najboljih selekcija nakon čega ce se znati koliko odlična ce Crna Gora biti u mogućnosti da osvoji na pomenutom takmičenju.

Jelena Janićijević