ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

06-09-2018

Vaterpolo klub Budva saopštio ambicije za predstojeću sezonu

Prijatelji, novinari, bivši i sadašnji igrači, predstavnici nacionalnog plivačko vaterpolo saveza i predstavnici lokalne samouprave došli su da podrže upravu budvanskog kluba u trenutku saopštavanja ambicija tog kolektiva za predstojeću sezonu.

Press konferenciju je otvorio šef struke Drago Pejaković koji se posebno osvrnuo na uspjeh pet igrača budvanskog sastava koji su sa nacionalnim juniorskim timom osvojili srebrnu medalju na upravo završenom Evropskom Prvenstvu.

Pejaković je istakao da se nada da će upravo sa ovim igračima uz ostala pojačanja taj kolektiv praviti izvanredne rezultate.

"Ono što mogu da kažem kao trener u ovoj sezoni koja je pred nama, ekipa je znatno izmijenjena u odnosu na prošlu godinu, imamo veliki broj mladih igrača iz pogona Budve. Uspjeli smo da uprkos situaciji u kojoj se klub nalazi dovedemo i određena pojačanja, među njima ima i par igrača povratnika", istakao je Pejaković.

Sportski direktor kluba Nenad Franeta je istakao da je ovogodišnji sastav znatno izmijenjen, i da će većina igrača biti iz Budve.

"Osim igrača povratnika i imena koji su pojačali redove Budve velika šansa pružiće se i igračima mlađeg pogona", zaključio je Franeta.

Savo Ćetković, jedan od srebrnih osvajača medalje zahvalio se svima na unaprijed pruženoj podršci .



Damjan Danilović, bivši reprezentativac, je igrač koji je svoju inostranu karijeru okončao i koji je želio da da doprinos klubu u kom je bio cak četiri sezone.

"Naš dogovor je jako brzo napravljen na obostrano zadovoljstvo. Ja sam se vratio u Crnu Goru, završio sam svoju inostranu karijeru, i odlučio sam da ovu godinu, ali i sledeću ukoliko me zdravlje posluži, pomognem prvo u igračkom dijelu, ali i u približavanju rada sa mlađim kategorijama, i davanju podstreka mladima u daljem napredovanju. Moraju da znaju da je sport jedna od najvažnijih stvari u životu", kazao je Danilović.

Nakon oficijalnog djela konferencije, održan je koktel za sve zvanice.