ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

10-09-2018

Večeras predstavljanje knjige "Magi: kao da je bila nekad"

Predstavljanje knjige "Magi: kao da je bila nekad", jednog od najuticajnijih rok novinara Jugoslavije, Dušana Vesića biće održano u organizaciji Narodne biblioteke Budve večeras, od 20h.

O knjizi će govoriti dr Predrag Zenović, novinar Vanja Kovačević i autor, a u muzičkom dijelu programa nastupiće budvanski bend Jack Lupino & Gorostas koji će izvesti hitove Ekatarine Velike.

Događaj će biti upriličen u holu Akademije znanja a moderator je Stanka Stanojević.

U svojevrsnom predgovoru knjige o Magi, autor Dušan Vesić navodi da nema pretenzija da ovo bude konačna biografija Margite Stefanović: "Isto kao što sam svestan da sam neke stvari rasvetlio, tako sam svestan da sam neke tek otvorio, a da o nekima još ne znam ništa. Zbog toga molim svakoga ko poželi da dopuni ili izmeni neki deo teksta da mi pošalje svoje sugestije".

Dušan Vesić je rođen u Beogradu 1959. Godine. U periodu od 1980. do 1990. pisao je za gotovo sve relevantne jugoslovenske novine i časopise promovišući rok kulturu.

Bio je urednik za domaću scenu u časopisima Rock i Pop Rock, kao i direktor Festivala zabavne muzike Beogradski šlager – Menadžer (1993-1995). Napravio je osam dokumentarih TV serija i filmova, među kojima i kultni serijal Rockovnik (40 epizoda) i film EKV – Kao da je bilo nekad.

Objavio je tri knjige o Bijelom dugmetu: Lopuže koje nisu uhvatili (1985), Šta bi dao da si na mom mjestu (2014) i Bijelo dugme – 40 godina (sa Sinišom Škaricom, 2014). Živi u Beogradu.

Priča o Margiti Stefanović je, kako navodi Ivan Ivačković, pored ostalog i „razorna priča o usponu i propasti jogoslovense srednje klase i licu i naličju Beograda“.