ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

30-07-2017

Vukčeviću bronza u Wroclavu

Crnogorski takmičar u ju-jitsu Dejan Vukčević osvojio je bronzanu medalju u kategoriji + 94 kilograma na juče završenim Svjetskim igrama neolimpijskih sportova u poljskom gradu Wroclavu.

Vukčević je prvi crnogorski sportista kojem je pošlo za rukom da se na svjetskim igrama okiti nekom od medalja. On je do medalje stigao kroz četiri borbe do polufinala i u direktnom duelu za bronzanu medalju savladao veoma neugodnog takmičara iz Španije.



Zapažen rezultat ostvarili su i takmičari Stefan Vukotić i Vuk Dragutinović u Duo sistemu, koji su poraženi u direktnoj borbi za bronzanu medalju.

Miloš Kovačević u grupnoj fazi takmičenja nije uspio da se domogne polufinala i na taj način ni mogućnosti da se bori za neku od medalja.

Selektor Miloš Ašanin je veoma zadovoljan nastupima i formom takmičara, bez obzira što je bilo mogućnosti da se osvoji i još neku od medalja.

Predsjednik Saveza Ranko Vukotić je, takođe, izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima uz nadu da će Ministarstvo sporta i COK-a na pravi način vrednovati ovaj uspjeh.

Svjetske igre, odnosno Olimpijada neolimpijskih sportova, okupila je preko 3.500 sportista koji su se takmičili u 31 discilplini i održavaju se svake četvrte godine.