ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-02-2019

Zorka Vrbica napunila 100 godina: Čašica rakije dnevno formula za dug život

Danilovgrađanka Zorka Vrbica proslavila je juče 100. rođendan. Gotovo nikad nije išla kod ljekara, a formula za dugovječnost, kako kaže, je jedna čašica rakije dnevno.

Zorka je rodila šestoro djece, ima 14 unučadi i 24 praunučadi.

Rođena je u Bajicama, a srce joj je osvojio Milan iz Njeguša koji je živio u Nikšićkoj Zupi. Sa njim je izrodila šestoro djece i u Nikšiću provela čak 60 godina, piše Pobjeda.

“Mnoge žene ne bi izdržale ono što sam ja. Na selu gdje sam živjela, ovdašnja žena bi se raspala, ne bi mogla da živi, a ja jesam i svakog da dočekam ko je dolazio pošteno, da sjednem i popričam. Da donesem svima i da jedu i da piju i da svi budu zadovoljni. Ne shvataju to današnje žene, našu veliku žrtvu i muku”, kazala je Zorka na svojoj proslavi koju su za nju organizovali njeni najbliži.

Nakon smrti sina, kako priča put je odveo u Ameriku, u Čikago. Tamo se, međutim, nije puno zadržala.

“Nikad za vijek, ne bih rekla da ode u Ameriku, kad ima u Crnu Goru đe da se radi. Nije mi se sviđela Amerika”, rekla je stogodišnja Zorka.

Ćerka Milka Pavićević je istakla da je ona zaslužila da joj se svaki rođendan slavi ovako.

Unuk Mladen Pavićević kaže da je dobra za svakoga i da je svima u familiji ponaosob dala puno ljubavi i pažnje.

Povodom proslave jednog vijeka života, u posjeti Zorki juče je došla i predsjednica danilovgradske opštine Zorica Kovačević, a čestitku za rođendan uputio joj je i predsjednik države Milo Đukanović.

Portal CDM/Pobjeda