ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

Društvo 27-04-2024

Danas je Lazareva subota

Pravoslavna crkva i vjernici danas slave Lazarevu subotu i Vrbicu. Praznik Lazareva subota uspomena je na poslednje čudo Hristovo pred Nedjelju stradanja, smrt i Vaskrsenje. Praznik ima značenje pobjede života nad smrću.

Kultura 27-04-2024

Posljednji dan projekta „Putevima tradicije: studija suhozida na Jegorovom putu“

U četvrtak 25. aprila je svečano otvorena Naučna konferencija o suhozidu „Putevima tradicije: Studija suhozida na Jegotovom putu“, koji zajednički implementiraju Opština Budva, manastir Praskvica i NVO Društvo za kulturni razvoj „Bauo“, a za posljednji dan je predviđen okrugli sto sa lokalnom zajednicom u u hotelu „Opera“ na Jazu, saopšteno je iz tog Društva.

Društvo 27-04-2024

Danas radovi na postavljanju stubića u V ulici, građani da uklone svoja vozila

Danas će se izvoditi radovi na postavljanju stubića, radi bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, u V ulici (kod Jolly apartmana iza Mega marketa, ulica uz Grđevicu), saopšteno je iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove.

Sport 27-04-2024

Kreće borba za preostalo mjesto u EPCG Superligi – Budva dočekuje Rudar

Odbojkašice Budve i Rudara očekuju utakmice baraža za mjesto u EPCG Superligi naredne sezone. Budvanke, koje su osvojile drugo mjesto u EPCG Prvoj ligi, biće domaćini prvog meča, zakazanog za danas, sa početkom u 18 sati.

Društvo 27-04-2024

Danas pretežno sunčano, do 23 stepena

Danas u južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano uz promjenljivu oblačnost tokom jutra ili prijepodneva.

26-04-2024

Građani EU više vole štampane nego elektronske knjige

Udio građana Evropske unije (EU) koji onlajn kupuju štampane knjige, časopise ili novine i dalje je znatno veći nego onih koji kupuju e-knjige, magazine ili novine, pokazalo je novo istraživanje Eurostata objavljeno povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. aprila.

Društvo 26-04-2024

Kentera: Sveti Stefan u nezavidnoj situaciji, ne vjerujemo da će grad-hotel biti otvoren

U Mjesnoj zajednici Sveti Stefan nisu optimisti da će grad-hotel Sveti Stefan ove godine biti otvoren za turiste, a o nepovoljnoj situaciji u kojoj se biser Jadrana nalazi već nekoliko godina za Jutrom iz Budve govorila je potpredsjednica Savjeta tamošnje mjesne zajednice, Slobodanka Boba Kentera.

Sport 26-04-2024

Primorska liga trčanja bila pun pogodak, postavljene dobre osnove za novu sezonu

Juče je održano 14. kolo Primorske lige trčanja, koje je ujedno bilo i posljednje u ovoj sezoni.

Sport 26-04-2024

Fudbaleri Petrovca sjutra dočekuju Jezero

Fudbaleri Petrovca sjutra dočekuju Jezero u susretu 32. kola Meridianbet Prve crnogorske lige. Meč na stadionu Mitar Mićo Goliš počeće u 18 časova.

26-04-2024

Promocija ponude Budve na Međunarodnom sajamu turizma u Sarajevu

Predstavnice Turističke organizacije opštine Budva ovih dana promovišu sezonsku ponudu destinacije, budvanski hotelski i privatni smještaj, kao i nastupajuće manifestacije u Budvi na Međunarodnom sajamu turizma - SARAJEVO DESTINATION FESTIVAL, koji se završava sjutra u Sarajevu.

26-04-2024

DPS Budva: Predstavljanje pobjedničke liste „Budva može bolje!“ pokazalo da građani žele promjene

Sjajna atmosfera i prisustvo velikog broja naših Budvanki i Budvana na predstavljanju pobjedničke odborničke liste "Budva može bolje! - prof. dr Nikola Milović", pokazalo je da građani žele promjene i da je Budva spremna za bolje dane koji dolaze nakon 27. maja, saopšteno je iz OO DPS Budva.

Društvo 26-04-2024

Herceg Novi: Maloljetnica slala prijeteće mejlove o bombama u školi

Maloljetnica , strana državljanka, stara 15 godina, sumnjiči se da je, zajedno sa za sada nepoznatim licima, slala prijeteće mejlove o navodnim bombama u Srednjoj mješovitoj školi "Ivan Goran Kovačić", saopštila je policija.

Društvo 26-04-2024

Djelovi Budve u ponedjeljak bez struje

Zbog planiranih radova na mreži, u ponedjeljak 29. aprila, bez napajanja električnom energijom u terminu od 10.00 do 12.30 sati biće naselja Medigovići, Novoselje, šire područje Buljarice, Bačvice, Prijevorac, Golubovići,Kisikana i Vodovod Petrovac.

Društvo 26-04-2024

Apel Ministarstva zdravlja: Vakcinisati djecu i spriječiti ozbiljne posljedice

Povodom registrovanog drugog slučaja obolijevanja od morbila u Crnoj Gori, Ministarstvo zdravlja još jednom snažno apeluje na roditelje čija djeca još nisu primila MMR vakcinu, da ih u što kraćem roku imunizuju i na taj način doprinesu sprečavanju širenja ove zarazne i po zdravlje opasne dječje bolesti.

Društvo 26-04-2024

Ryanair će u Podgorici, ali i regionu, biti najveći avio-prevoznik

Očekuje se da će svi aerodromi u glavnom gradu u bivšoj Jugoslaviji, osim jednog, ostvariti rast broja putnika tokom maja u odnosu na prošlu godinu, na osnovu raspoloživog planiranog kapaciteta sjedišta. Ryanair će zadržati poziciju najvećeg avioprevoznika u regionu, ispred Air Serbia i Wizz Aira.