ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

21-09-2018

Izložba "Mediteranski luk Krsta Ivanovića"

Manifestaciju Dani evropske baštine 2018 koja se ove godine odvija pod sloganom "Umjetnost dijeljenja", Narodna biblioteka Budve obilježiće izložbom "Mediteranski luk Krsta Ivanovića" autorke mr Božene Jelušić koja će biti otvorena u ponedjeljak, 24. septembra u holu Akademije znanja u 20 h.

20-09-2018

Promocija knjige "Grbalj, bratstvo Mršulja i selo Nalježići"

U organizaciji NIP Art Press Budva iz Budve, u press centru budvanskog hotela Tre canne, u subotu, 22. sptembra u 20 sati, biće promovisana knjige, "Grbalj, bratstvo Mršulja i selo Nalježići", autora krsta Rankova Mršulje.

20-09-2018

Sjutra počinje Festival "Be pArt Budva"

Budva će od 21. septembra do 28. oktobra biti domaćin festivala ulične umjetnosti - „Be paArt Budva“, koji organizuju Fondacija Budva i d.o.o. „Creative Lab“ iz Budve, a uz finansijsku podršku Turističke organizacije opštine Budva.

19-09-2018

U petak poetsko veče Ilije Lakušića

U Narodnoj biblioteci Budve će u petak, 21.septembra sa početkom u 20 sati biti upriličeno poetsko veče Ilije Lakušića. O Lakušićevom stvaralaštvu će govoriti prof. dr Siniša Jelušić i prof.dr Dragan Koprivica, a autor će kazivati svoju poeziju.

19-09-2018

Obnovljena energija Budve

Grad teatar u prošlosti je imao svojih boljih i lošijih dana, a u posljednje dvije sezone nova gradska uprava očito želi podržati festival koji je, kako kažu iz njegovog vođstva, "univerzalnog značenja i iznad konteksta dnevnih politika".

18-09-2018

Otvorena izložba skulptura Ivane Radovanović "Istrajavanje"

Sinoć je u Modernoj galeriji U Starom gradu otvorena izložba skulptura Ivane Radovanović „Istrajavanje“. Pored same izložbe mnogobrojna publika bila je u prilici da odgleda projekciju dva filma „The Hollow Men“, sa kojim se umjetnica predstavila na Bijenalu u Veneciji

17-09-2018

U Spomen domu "Reževići" promocija knjige "Kula od sjećanja i druge priče"

U Spomen domu "Reževići" će u srijedu, 19. septembra u 19 časova biti promovisana knjiga priča "Kula od sjećanja i druge priče", autora Sava Markoča iz Bara.

17-09-2018

Projekcija filma "Slovenija, Australija, a sjutra cijeli svijet'' u Petrovcu

U utorak 18. septembra, sa početkom u 19 časova u multimedijanoj sali Spomen doma "Crvena komuma" u Petrovcu će biti održana projekcija filma "Slovenija, Australija, a sjutra cijeli svijet".

17-09-2018

Crnogorski simfonijski orkestar ponovo u Kotoru

Veliki koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom maestra Grigorija Kraska, održaće se na Ljetnoj pozornici u Kotoru u petak 21. septembra, od 20 sati.

17-09-2018

Prikaz knjige Magi: kao da je bila nekad

"Da štivo koje sadrži knjiga Dušana Vesića "Magi, kao da je bila nekad" nije samo brižljivo skupljena hronika, omaž prijatelju i lični dijalog sa svojom generacijom, nego literatura vidi se u odmjerenosti stila, jasnom hronotopu jednog grada i vremena, kompoziciji i strukturi djela", navodi se u prikazu knjige, koji potpisuje dr Predrag Zenović.

17-09-2018

Večeras otvaranje izložbe "Istrajavanje"

U Modernoj galeriji će večeras od 20 časova biti otvorena izložba skulptura Ivane Radovanović „Istrajavanje“. Izložbu će otvoriti Ana Ivanović, istoričarka umjetnosti.

16-09-2018

Promovisan roman Aleksandra Gatalice

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u četvrtak je promovisan novi roman Aleksandra Gatalice – “Poslednji Argonaut”. O romanu su govorili književni kritičar, prof. dr Aleksandar Jerkov i autor.

13-09-2018

Izvanredan i očaravajući koncert Simfonijskog orkestra "Magna Grecia"

Oduševljenje publike koncertom italijanskog Simfonijskog orkestra "Magna Grecia" obiljžilo je i ujedno spustilo zavjese na ovogodišnji Petrovac Jazz Fest.

11-09-2018

Večeras projekcija filma "Dječak na mostu"

Projekcija filma "Dječak na mostu", će biti održana večeras sa početkom u 19 časova u multimedijanoj sali Spomen doma "Crvena komuma" u Petrovcu, u okviru manifestacije međunarodnog karaktera – "Dani evropskog filma".

11-09-2018

Sjajan nastup Zdenke Kovačiček u Budvi

Pred mnogobrojnom publikom na ljetnjoj pozorišnoj sceni između crkava u Starom gradu u Budvi, među kojima je bio i Ambasador Hrvatske u Crnoj Gori - Veselko Grubišić sa suprugom, sinoć je održan fantastičan koncert prve dame hrvatske džez scene i rok pjevačice Zdenke Kovačiček.

11-09-2018

Novi roman Aleksandra Gatalice

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u četvrtak, 13. septembra sa početkom u 20 sati u prostorijama Biblioteke biće promovisan novi roman Aleksandra Gatalice – “Poslednji Argonaut”.

10-09-2018

Projekcija filma "Dječak na mostu" u Spomen domu "Crvena komuna"

Projekcija filma "Dječak na mostu", će biti održana u utorak, 11. septembra, sa početkom u 19 časova u multimedijanoj sali Spomen doma "Crvena komuma" u Petrovcu, u okviru manifestacije međunarodnog karaktera – "Dani evropskog filma".

10-09-2018

Petrovac Jazz festival: Večeras nastup Zdenke Kovačiček

Petrovac Jazz festival polako ulazi u završnicu, a od večeras se manifestacija seli na Citadelu, gdje će koncert održati Zdenka Kovačiček. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

10-09-2018

Večeras predstavljanje knjige "Magi: kao da je bila nekad"

Predstavljanje knjige "Magi: kao da je bila nekad", jednog od najuticajnijih rok novinara Jugoslavije, Dušana Vesića biće održano u organizaciji Narodne biblioteke Budve večeras, od 20h.

09-09-2018

Zdenka Kovačiček na završnici Petrovac Jazz festivala

Petrovac jazz festival ulazi u završnicu, a večeras publiku očekuju koncerti albanskog tria „AJS“, a nakon njih na festival se poslije nekoliko godina vraća i Zdenka Kovačiček.

Reklame