ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-07-2018

Večeras na Trgu pjesnika "Zamak Mišela de Montenja – estetsko biće književnog djela"

Sa početkom u 21h, na Trgu pjesnika se nastavja ovogodišnji književni program festivala predstavljanjem knjige Borisalva Jovanovića „Zamak Mišela de Montenja – estetsko biće književnog djela“.

17-07-2018

Izložba "Tragom Mediale" biće otvorena od 18. jula do 1. avgusta

Povodom 60 godina od prve izložbe Mediale koja je 31. juna 1958. godine organizovana u Omladinskoj galeriji na Obilićevom vencu u Beogradu, u budvanskoj Modernoj galeriji 18. jula u 21h biće otvorena izložba „Tragom Mediale”.

17-07-2018

Ranohrišćanska bazilika u Starom gradu buduća turistička atrakcija

Centar za konzervaciju i arhelogijiu Crne Gore započeo je projekat istraživanja ranohrišćanske bazilike u Starom gradu. Ovo kulturno dobro iz šestog vijeka trebalo bi za dvije godine da bude prikazano u punom sjaju sa značajnim efektima turističke valorizacije.

17-07-2018

Večeras na Trgu pjesnika panel-diskusija

Sa početkom u 21h, na Trgu pjesnika će se održati panel-diskusija povodom prve likovne izložbe na ovogodišnjem festivalu „Ikona i likovna dekonstrukcija“, koju publika može da vidi do 18. jula.

16-07-2018

Večeras između crkava "Dnevnik jednog luđaka"

Na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, biće izvedena monodrama/monopera „Dnevnik jednog luđaka“, nastala po motivima Gogoljeve pripovijetke,a u režiji makedonskog kompozitora i reditelja Marjana Nećaka. Predstava je nastala u produkciji Moving Music Theatra iz Bitolja.

14-07-2018

Večeras koncert Najdžela Kenedija

Večeras se nastavlja muzički program ovogodišnjeg festivala nastupom jednog od najvećih britanskih violinista današnjice Najdžela Kenedija, na koncertu pod nazivom „Bach Meets Kennedy Meets Gershwin“.

12-07-2018

Izložba slika Velimira A. Lekovića u Petrovcu

Sjutra će, od 21h u Spomen domu "Crvena komuna" u Petrovcu biti otvorena izložba slika Velimira A. Lekovića iz fundusa istoimene galerije iz Bara koja nosi naziv "Veliša i zavičaj".

12-07-2018

U petak predstava "Barufe"

Na sceni između crkava u petak 13.jula sa početkom u 21 čas, biće izvedena predstava "Barufe", u režiji Vita Taufera, nastala po tekstu Karla Goldonija "Ribarske svađe" u adaptaciji Predraga Lucića.

10-07-2018

Izložba slika i crteža Ratka Odalovića

U srijedu, 11. jula u Spomen domu "Stefan M. Ljubiša" u Budvi biće otvorena izložba crteža iz ciklusa "Konstrukti i konzumenti" istaknutog crnogorskog umjetnika Ratka Odalovića. Na izložbi će biti predstavljeno 15 radova, a otvoriće je istoričar umjetnosti Aleksandar Čilikov.

10-07-2018

Euripidova "Medeja" večeras na sceni između crkava

Večeras na sceni između crkava nastavak djela klasične drame i književnosti. Sa početkom u 21 čas, biće izvedena Euripidova "Medeja", u režiji Olivera Frljića.

09-07-2018

"Evgenije Onjegin" večeras na sceni između crkava

Na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, biće izvedena predstava „Evgenije Onjegin“, po istoimenom Puškinovom romanu u stihu, a u režiji poznatog reditelja Borisa Liješevića, produkcija Pozorišta mladih iz Novog Sada.

07-07-2018

"Ožalošćena porodica" večeras na sceni između crkava

Na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, biće izvedena predstava po tekstu Branislava Nušića "Ožalošćena porodica" u režiji poznatog reditelja Jagoša Markovića, produkcija Narodnog pozorišta iz Beograda.

06-07-2018

Kako su nastali logoi najpoznatijih bendova 20. vijeka

Zauzimali su počasno mjesto na omotima ploča i CD-ova. Mnogi logoi su završili kao tetovaže a neki su postali simboli rok kulture. Generacija naših roditelja nosila ih je na majicama. Nosimo ih i mi, jer muzika koja ide ruku pod ruku sa njima i dalje živi, iako sam bend možda više zvanično ne postoji

06-07-2018

Večeras počinje književni program Grad teatra

Večeras otpočinje i književni program ovogodišnjeg festivala. Na Trgu pjesnika, sa početkom u 21 čas, biće održano književno veče Radoslava Petkovića, jednog od najznačajnijih savremenih pisaca srpske književnosti.

05-07-2018

Ovorena izložba "Ikona i likovna dekonstrukcija"

U crkvi Santa Marija u budvanskom Starom gradu, sinoć je otvorena izložba "Ikona i likovna dekonstrukcija", koju je JU „Grad teatar“ realizovao u saradnji sa Evropskom umjetničkom zajednicom Dukley.

04-07-2018

Bodler, Rembo i Verlen – ukleti pjesnici moderne

Početkom devetnaestog vijeka Alfred de Vinji u svojoj knjizi "Stelo" prvi put upotrebljava termin koji će se kasnije odnositi na dekadentne pjesnike moderne: poète maudit – ukleti pesnik. U toj knjizi, on pjesnike naziva rasom koja će uvek biti prokleta od strane onih koji su moćniji.

04-07-2018

Citati heroja našeg djetinjstva Volt Diznija

Volt Dizni je jedno od imena koje je postalo sinonim za sreću i bezbrižnost mališana širom svijeta. Zajedno sa bratom Rojem otvara svoj prvi studio, upoznaje ženu svog života i stvara simbol svog dugogodišnjeg truda i upornosti – Mikija Mausa.

04-07-2018

Vesna Pisarević održala koncert na sceni između crkava

Muzički program ovogodišnjeg festivala Grad teatar počeo je sinoć koncertom Vesne Pisarević.

03-07-2018

I svijet, i pozornica, i strast, i mašta

Jedan od najpoznatijih ljetnjih festivala u regionu, Grad teatar Budva, započeo je svoje 32. izdanje svečanom ceremonijom, koja je upriličena sinoć na sceni Terase između crkava.

03-07-2018

Večeras koncert Vesne Pisarević

Muzički program ovogodišnjeg festivala Grad teatar počinje večeras na sceni između crkava, u 21 čas, koncertom "Naša velika pjesmarica“ Vesne Pisarović i kvarteta.

Reklame