ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

28-05-2018

Samostalna izložba Petra Pićana

U organizaciji Galerije Sv. Arhiđakon Stefan i NIP Art-press iz Budve, u utorak, 29. maja u 20 sati, u prostorima galerije u centru Budve, biće otvorena samostalna izložba slika Petra Pićana, pod nazivom "Ostrogu u pohode".

25-05-2018

Promocija zbornika dječijih radova "Naši pješčani zapisi"

U organizaciji JU Narodna biblioteka Budve i NVO Talas u ponedjeljak će biti promovisan zbornik dječijih radova "Naši pješčani zapisi“, nastalih na radionicama kreativnog pisanja koje vode prof. Zorica Joksimović i nastavnica Sanja Pantović.

24-05-2018

Izložbe slika i fotografija Morakot Ketklao i Milene Živković

Sjutra će u galeriji "Marko K.Gregović“ u Spomen domu "Crvena komuna", od 20 časova biti otvorena izložba fotografija i slika dvije umjetnice - Morakot Ketklao i Milena Živković.

23-05-2018

Okrugli sto i promocija časopisa "Krug" u Narodnoj biblioteci Budve

U organizaciji JU "Narodna biblioteka Budve" i NVO "Sedma sila mladih", u subotu, 26. maja biće održana promocija devetog broja časopisa "Krug mladih" i tim povodom upriličen okrugli sto na temu „Medijska pismenost u Crnoj Gori i kampanja Birajmo šta gledamo“.

21-05-2018

Koncertić za najmlađe sugrađane

Učenici Muzičke akademije sa Cetinja, Teodora, Jelena i Emin, u utorak ponovo sviraju za naše najmlađe sugrađane, uzrasta 3 do 6 godina.

18-05-2018

Manifestacija "Noć muzeja“ u JU Muzeji i galerije Budve

JU Muzeji i galerije Budve ove godine obilježava manifestaciju međunarodnog karaktera – "Noć muzeja". Naime, ova Ustanova tokom sjutrašnjeg dana, do kasnih večernjih časova otvara vrata svih svojih izložbenih prostora za sve zainteresovane građane.

17-05-2018

Predstava "Koncert za Nevenu” u Petrovcu

U subotu će u Spomen domu "Crvena komuna" u Petrovcu biti održana pozorišna predstava za djecu "Koncert za Nevenu”.

17-05-2018

Izložba "Mosaic image" i predavanje u Modernoj galeriji

Sinoć je u budvanskoj Modernoj galeriji otvorena izložba "Mosaic image – slike, mozaici i crteži" autora Ivana Pavića i Olivere Gavrić Pavić, likovnih umjetnika iz Beograda.

16-05-2018

Književno veče Slobodana Ristovića

U organizaciji NIP Art-press iz Budve, u press centru hotela Tre Canne, u petak, 18. maja u 20 sati, biće održao književno veče srpskog književnika Slobodana Ristovića iz Užica.

16-05-2018

Sjećanje na Desanku Maksimović

Poznata srpska pjesnikinja i književnica Desanka Maksimović rođena je na današnji dan 1898. godine.

16-05-2018

Predavanje prof. dr Mila Lompara “Stefan Mitrov Ljubiša i Petar II Petrović Njegoš”

JU Narodna biblioteka Budve večeras, od 20 časova organizuje predavanje prof. dr Mila Lompara na temu "Stefan Mitrov Ljubiša i Petar II Petrović Njegoš".

16-05-2018

Promocija romana za djecu "Puh Đorđe i duhovi triftara" u Petrovcu

JU Muzeji i galerije Budva pozivaju na promocju romana za djecu "Puh Đorđe i duhovi triftara" u spomen domu "Crvena komuna" u Petrovcu, u srijedu 16. maja, od 18 časova.

16-05-2018

Promovisan roman "Intimna predstava" Ružice Vasić

Završnog dana 13. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja, JU Narodna biblioteka Budve predstavila je i najnoviji roman iz svoje edicije, djelo “Intimna predstava” autorke Ružice Vasić.

16-05-2018

Opštinsko takmičenje recitatora

JU Narodna biblioteka Budve organizuje opštinsko takmičenje recitatora u kom će učestvovati učenici tri osnovne škole: OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", "Druga osnovna škola" i OŠ "Mirko Srzentić" iz Petrovca, kao i učenici SMŠ "Danilo Kiš".

15-05-2018

Promocija knjige Triva Zolaka "Žene to mogu"

Organizacija žena Budve će večeras, od 18h u petrovačkom hotelu Palas promovisati knjigu Triva Zolaka "Žene to mogu" IV dio, u kojoj se nalaze priče o naše dvije sugrađanke - Mirjani Pajović iz Budve i Branki Medin Stanić iz Petrovca.

15-05-2018

Premijerno izvodena predstava "Cvrčak i mrav"

Predstava Cvrčak i Mrav, rađena u koprodukciji Teatra Mladih, NVO Maska, JU Kulturni centar Nikola Đurković Kotor, JUK “Herceg fest”, Budva grad Teatra i JU Gradsko pozorište Podgorica, premijerno je izvedena sinoć u KC Nikola Đurković u Kotoru.

15-05-2018

Narodnoj biblioteci Budve dodijeljena nagrada za kvalitet učešća na podgoričkom sajmu knjiga

Sinoć je na zatvaranju 13. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja Narodnoj biblioteci Budve i izložbi “Majstor priče i Narodni tribun” – Božene Jelušić dodijeljena nagrada za kvalitet učešća na ovogodišnjem Sajmu.

14-05-2018

Otvaranje izložbe "Mosaic image" i predavanja sa fotoprojekcijom sjutra u Modernoj galeriji

U Modernoj galeriji u Starom gradu sjutra će biti otvorena izložba slika, crteža i mozaika Olivere Gavrić Pavić i Ivana Pavića, kao i predavanje sa fotoproekcijom Majstorska radionica Mila Milunovića i njen uticaj na razvoj savremenog mozaika povodom promocije knjige Olivere Gavrić Pavić Mozaik u Srbiji 1950-2015.

14-05-2018

Predstava "Bog masakra“ u Crvenoj komuni

U srijedu 16. maja, sa početkom u 20 časova u "Crvenoj komuni" biće izvedena biće izvedena predstava Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ sa Cetinja "Bog masakra" po tekstu Jasmine Reze, a u režiji makedonskog reditelja Siniše Evtimova.

14-05-2018

Leonidas Kavakos na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Leonidas Kavakos, jedan od najcjenjenijih violinista današnjice pridružiće se već najavljenoj pijanistkinji Juđi Vang / Yuja Wang u predstavljanju publici KotorArt Don Brankovih dana muzike.

Reklame