ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

17-08-2017

Predstava Kafana Balkana u Budvi

Predstava, melodrama "Kafana Balkana" po tekstu Branislava Jankovića u režiji Irfana Mensura  biće izvedena u nedjelju, 20. avgusta 2017. godine, sa početkom u 21 čas na Trgu između crkava u Starom gradu u Budvi.

17-08-2017

Izložba i stručni skup o kamenu - poslednji programi festivala Grad teatar

Izložba Ćutanje kamena, autorke dr Rajke Bošković, koju JU Grad teatar organizuje u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti iz Beograda, biće otvorna u petak, 18. avgusta, u 21 h u crkvi Santa Marija u Starom Gradu.

16-08-2017

Kanada u svjetskoj muzici sa primjesom Balkana

Koncertom klasične muzike pod nazivom Kanada u svjetskoj muzici, povodom 150 godina Kanade, na sceni izmedju crkava završen je muzički program ovogodišnjeg festivala Grad teatar.

16-08-2017

Izložba Davida Delibašića u Petrovcu

Izložba slika Inside/Unutra Davida Delibašića biće otvorena u četvrtak, 17. avgusta, u 21 čas, u Spomen domu Crvena komuna u Petrovcu.

16-08-2017

Sjutra počinje Mali teatar u Petrovcu

Festival dječijih pozorišta, Mali teatar, otvoriće sjutra Dječije pozorište Stanković predstavom Da sam neko u 19.30 h na trgu ispred SD Crvena komuna u Petrovcu.

15-08-2017

In memoriam: Jovan Jovo Ivanović

Poznati budvanski slikar i osnivač Moderne galerije Jovan Jovo Ivanović iznenada je preminuo danas u 85. godini života.

15-08-2017

Odloženo otvaranje izložbe Milije Belića u Modernoj galeriji

Otvaranje izložbe slika, skulptura i instalacija Milije Belića najavljeno za srijedu, 16. avgust, u Modernoj galeriji, odloženo je za subotu, 19. avgust, u 21 sat, zbog iznenadne smrti osnivača Moderne galerije, slikara Jova Ivanovića, obavještavaju iz JU Muzeji i galerije Budva.

15-08-2017

Rječnik medija i kreativni čin u organizaciji Narodne biblioteke

Okrugli sto sa temom Rječnik medija i medijski čin, u organizaciji Narodne biblioteke Budva, biće održan u petak, 18. avgusta, od 20 sati na platou između Moderne galerije i Spomen doma Stefan M.Ljubiša u Starom gradu.

12-08-2017

Ejdus: Nijesam očekivao da ću ponovo igrati Ignjata, ali sam zadovoljan novom prilikom

Poznatom glumcu Predragu Ejdusu, uloga Ignjata Glembaja, koju je briljantno iznio i na Dubrovačkim ljetnjim igrama, nije prva ali jeste potpuno drugačija što zbog vremenske odrednice igranja, što zbog glumačke ekipe koju je osim glumice Anje Šovagović Despot, upoznao 1. juna kada su počeli sa probama.

12-08-2017

Budvani na predstavi Gospoda Glembajevi u Dubrovniku

U okviru saradnje budvanskog festivala Grad teatar i Dubrovačkih ljetnih igara, u četvrtak veče, 10. avgusta, u Dubrovniku je, za publiku iz Budve, odigrana predstava Gospoda Glembajevi, Krležina drama u tri čina.

12-08-2017

Koncert Vladimira Domazetovića u Santa Mariji

Muzički dio programa ovogodišnjeg festivala Grad teatar biće nastavljen u subotu, 12. avgusta, od 21.30 h u crkvi Santa Marija pijanističkim koncertom Vladimira Domazetovića, koji Grad teatar organizuje u saradnji sa Muzičkom akademijom sa Cetinja.

11-08-2017

Gospoda Glembajevi pred budvanskom publikom u Dubrovniku

Predstava Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže, u režiji Zlatka Svibena, sa Predragom Ejdusom u jednoj od glavnih uloga, premijerno je izvedena 6. avgusta u Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku, u okviru 68. Dubrovačkih letnjih igara, a na matičnoj sceni sinoć je bila u prilici da je vidi i festivalska publika Grada teatra.

11-08-2017

Narodna biblioteka u Budvi bogatija za donaciju dječijih knjiga

Zahvaljujući donaciji firme Astra Montenegro Investment Association, JU Narodna biblioteka Budve postala je bogatija za 750 primjeraka knjiga za djecu.

11-08-2017

Autor Dnevnika jednog nomada na Trgu pjesnika

Poslednje veče književnog programa ovogodišnjeg festivala Grad teatar biće održano u petak, 11. avgusta, u 21 sat na Trgu pjesnika u okviru kojeg će se predstaviti Bekim Sejranović, koji će govoriti o svom dosadašnjem književnom radu.

11-08-2017

Cadmus cineplex: Dječiji pozorišni dan u subotu

Manifestacija Dječiji pozorišni dan biće održana u subotu, 12. avgusta, u Cadmus cineplexu.

10-08-2017

Sinoć Kod Nojeve barke u 8 za najmlađe festivalske posjetioce

U okviru festivala Grad teatar, sinoć je na sceni između crkava izvedena predstava za djecu Kod Nojeve barke u 8, po tekstu Urliha Huba, a u režiji Roberta Valtla.

09-08-2017

Predstava za djecu Kod nojeve barke u 8

Predstava za djecu Kod Nojeve barke u 8, po tekstu Urliha Huba, a u režiji Roberta Valtla, biće izvedena u srijedu, 9. avgusta u 21.30h, na sceni između crkava.

09-08-2017

Čuvari tvog poštenja u Budvi

Gradsko pozorište iz Podgorice izvelo je sinoć pred prepunim gledalištem, na sceni zmeđu crkava, predstavu – autorski projekat Borisa Liješevića Čuvari tvog poštenja.

08-08-2017

Liješević: Ovo je vrijeme sa previše uglova posmatranja

Predstava se uvijek pravi bez proračuna i očekivanja, bar ja tako radim, i pokušavam da se vodim čistom emocijom i praidejom, odnosno početnom idejom. Savremeni život u Crnoj Gori, dešavanja koja pamtimo i koja utiču na nas, koja nas svakodnevno zatiču i pogađaju, sve to je izazivalo neku emociju, neki bunt, neki protest kod mene da sam se zapitao „Gdje nam je to poštenje danas? Gdje je to što nam je prenošeno generacijski, što smo svi pili sa majčinskim mlijekom, sva ta načela i što smo sa vaspitanjem dobili?“, kazao je za Radio Budvu reditelj višestruko nagrađivane predstave Čuvar tvog poštenja koja je u utorak, 8. avgusta, na programu Grad teatra, Boris Liješević.

08-08-2017

Suveniri simbolično obilježje neke zemlje, grada ili područja

Ono bez čega se većina turista ne vraća sa ljetovanja ili nekog puta su suveniri, koji su simbolično obilježje neke zemlje, grada ili područja.

Reklame