ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

22-05-2019

Komemorativni skup povodom smrti Miše Janketića

Komemoracija povodom smrti Mihaila Miše Janketića biće održana u petak 24. maja u 10 sati u Crnogorskom narodnom pozorištu. .

20-05-2019

Poetsko veče Đorđa Šćepovića

U Narodnoj biblioteci Budve u petak, 24.maja sa početkom u 20 časova predstaviće se pjesnik Đorđe Šćepović dvjema posljednjim zbirkama poezije “Prije objave” i “Doba”.

19-05-2019

Manifestacija Noć muzeja obilježena u Budvi

Manifestacija Noć muzeja u Budvi obilježena otvaranjem izložbe "Odlikovanja i oznake crnogorske vojske do 1916. godine" autora mr Marka Janketića, Gorana Bubanje i Violete Folić u Muzeju grada Budve održana u subotu 18. maja 2019. godine u 20 časova, a nakon otvaranja izložbe je Muzej grada Budve bio otvoren za posjetioce do ponoći.

18-05-2019

Danas Opštinsko takmičenje recitatora u Akademiji znanja

JU Narodna biblioteka Budve danas organizuje opštinsko takmičenje recitatora u amfiteatru Akademije znanja sa početkom u 17h.

18-05-2019

Noć muzeja u JU Muzeji i galerije Budve

Manifestacija Noć muzeja će u Budvi biti obilježena otvaranjem izložbe "Odlikovanja i oznake crnogorske vojke do 1916. godine" u Muzeju grada Budve, večeras u 20 časova, nakon čega će Muzej grada Budve biti otvoren za posjetioce do ponoći.

16-05-2019

Predstavljena knjiga “Brajići, da se ne zaboravi”

Nova knjiga u izdanju JU Narodne Biblioteke Budve - "Brajići, da se ne zaboravi", autora Pera Jokova Popovića, čiji su priređivači: Danilo Rstov Ivančević, Branko Tomov Ivančević i Dragan Blažov Ivančević, predstavljena je juče u amfiteatru Akademije znanja.

15-05-2019

Sjutra otvaranje izložbe Kristine Pirković

Sjutra će u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ (JU Muzeji i galerije Budve, biti upriličeno otvaranje izložbe Kristine Pirković, sa početkom u 20 časova.

15-05-2019

"Krvave svadbe" sjutra u Zetskom domu

Predstava rađena u koprodukciji JU "Grad teatar" Budva i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada "Krvave svadbe“, biće izvedena sjutra u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju sa početkom u 19 časova i 30 minuta, u okviru MIT festivala 2019.

15-05-2019

Večeras predstavljanje knjige "Brajići da se ne zaboravi" autora Pera Jokova Popovića

Večeras sa početkom u 20 časova u amfiteatru Akademije znanja biće predstavljne knjiga "Brajići da se ne zaboravi" autora Pera Jokova Popovića čiji su priređivači: Danilo Rstov Ivančević, Branko Tomov Ivančević i Dragan Blažov Ivančević, a izdavač Narodna biblioteka Budve. O knjizi će govoriti priređivač Branko Ivančević, zatim Savo Martinović, dr Predrag Zenović i u ime izdavača Stanka Stanojević.

13-05-2019

Predstavljen roman "Lovina" Ivane Milojko

Mlada autorka Ivana Milojko svoj roman Lovina napisala je sa 22 godine. Zavrjeđuje i čitanje i pažnju. Predstavili smo ga u biblioteci o čemu se možete detaljnije obavijestiti u ovoj objavi, a doživjeti čitajući roman: U Narodnoj biblioteci Budve u subotu je predstavljen roman Lovina mlade spisateljice Ivane Milojko. O romanu je govorila mr opšte književnosti i teorije književnosti Natalija Đaletić, a sa autorkom razgovarala Stanka Stanojević.

13-05-2019

Otvorena izložba skulptura Svetomira Arsića Basare u Petrovcu

Izložba skulptura akademika Svetomira Arsića Basare otvorena je u petak, 10. maja, u 20 časova u galeriji „Marko Krstov Gregović“ u Petrovcu(Spomen dom „Crvena komuna“ – JU Muzeji i galerije Budve) Izložbu je otvorio Nikola Mirkov, dok se na otvaranju obratio i predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

13-05-2019

Nematerijalna kulturna baština Paštrovića

Međunarodna multidisciplinarna naučna konferencija „Nematerijalna kulturna baština Paštrovića: Budućnost tradicije & tradicija za budućnost“, održana je od 8. do 11. maja ove godine u Petrovcu na Moru, u organizaciji Društva za kulturni razvoj „Bauo“ i u saradnji sa Centrom za istraživanje i revitalizaciju tradicionalnih igara i pjesama – CIRTIP iz Kolašina.

13-05-2019

Otvorena izložba slika slikarke Ivane Babić u Budvi

U organizaciji Nip Art Press-a iz Budve, u galeriji budvanskog hotela Adria, u prisustvu velikog broja ljubitelja umjetnosti, otvorena je samostalna izložba slika Ivane Babić, slikarke iz Budve. Umjetnica se predstavila sa 24 rada galerijskog formata. Tehnika je ulje na platnu, akril na platnu i akril na staklu. Izložene slike su iz dva stvaračačka ciklusa Obrisi (2010-11) i Polar (2017-2019).

11-05-2019

Predstavljena monografija „Kulturna istorija Paštrovića“

U četvtak, 9. maja, u 19 časova u kinosali Spomen doma „Crvena komuna“, Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ organizovalo je predstavljanje monografije „Kulturna istorija Paštrovića“, autora prof. dr Nikole Samardžića, dr Mile Medigović Stefanović, dr Zlate Marjanović i doktoranda Dušana Medina.

11-05-2019

Carević otvorio izložbu skulptura akademika Svetomira Arsića Basare

U galeriji „Marko Krstov Gregović“ (Spomen dom „Crvena komuna“ - JU Muzeji i galerije Budve) predsjednik Opštine Budva, Marko Carević otvorio je sinoć izložbu skulptura akademika Svetomira Arsića Basare.

10-05-2019

Petrovac: „Nematerijalna kulturna baština Paštrovića: Budućnost tradicije & tradicija za budućnost“

Pogledajte šta je sjutra na programu u okviru Međunarodne multidisciplinarne naučne konferencije „Nematerijalna kulturna baština Paštrovića: Budućnost tradicije & tradicija za budućnost“, koja se održava u Petrovcu, u organizaciji Društva za kulturni razvoj „Bauo“.

10-05-2019

Otvaranje izložbe ,,Efemera” vizuelne umjetnice Jovane Vujanović iz Podgorice

U petak, 10. maja 2019. godine, u 20 časova u Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi u JU Muzeji i galerije Budve biti upriličeno otvaranje izložbe vizuelne umjetnice Jovane Vujanović iz Podgorice. Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić, a kustos izložbe je Đorđije Bato Boljević.

10-05-2019

Prvi put u Crnoj Gori u Petrovcu biće izložene skulpture Svetomira Arsića Basare

U oba galerijska prostora Spomen doma "Crvena komuna" u Petrovcu, u toku su pripreme za otvaranje dvije značajne izložbe. Prvi put u Crnoj Gori u Petrovcu će biti izložene skulpture Svetomira Arsića Basare, koje su do prije tri dana bile izložene u Akademiji umjetnosti u Beogradu.

09-05-2019

Petrovac: Budućnost tradicije & tradicija za budućnost

Pogledajte šta je sjutra na programu u okviru Međunarodne multidisciplinarne naučne konferencije „Nematerijalna kulturna baština Paštrovića: Budućnost tradicije & tradicija za budućnost“, koja se održava u Petrovcu, u organizaciji Društva za kulturni razvoj „Bauo“.

09-05-2019

Prvi put u Crnoj Gori u Petrovcu će biti izložene skulpture Svetomira Arsića Basare

U oba galerijska prostora Spomen doma "Crvena komuna" u Petrovcu, u toku su pripreme za otvaranje dvije značajne izložbe. Prvi put u Crnoj Gori u Petrovcu će biti izložene skulpture Svetomira Arsića Basare, koje su do prije tri dana bile izložene u Akademiji umjetnosti u Beogradu.

Reklame