ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

22-03-2019

Predstavljanje naučne monografije dr Sofije Kalezić

U Narodnoj biblioteci Budve u ponedjeljak, 25.marta sa početkom u 19 časova biće predstavljena naučna monografija dr Sofije Kalezić “Minervinim tragom – prozno stvaralaštvo crnogorskih književnica”.

21-03-2019

Svjetski dan poezije u budvanskoj biblioteci

Narodna biblioteka Budve će danas obilježiti Svjetski dan poezije poetsko-muzičkim programom u kojem će kao i prethodnih godina učestvovati budvanski pjesnici, afirmsani i neafirmisani, čitajući i govoreći svoje stihove.

21-03-2019

Vodeće ime u svijetu u oblasti dizajna i arhitekture Dejan Suđić u dvodnevnoj posjeti opštini Budva

U organizaciji JU Narodne biblioteke Budve i JU Muzeja i galerija Budve, u subotu 23. marta u 19h u Modernoj galeriji, biće upriličen razgovor na temu „Predmeti, gradovi, ljudi“ sa direktorom Muzeja dizajna u Londonu Dejanom Suđićem. O savremenoj arhitekturi i dizajnu sa Suđićem će razgovarati dr Predrag Zenović.

20-03-2019

Svjetski dan poezije u budvanskoj biblioteci

JU Narodna biblioteka Budve će u četvrtak, 21. marta obilježiti Svjetski dan poezije poetsko-muzičkim programom u kojem će kao i prethodnih godina učestvovati budvanski pjesnici, afirmsani i neafirmisani, čitajući i govoreći svoje stihove.

18-03-2019

Promocija novog broja učeničkog lista "Jedro"

U četvrtak, 21. marta će u OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" biti obilježen Svjetski dan poezije. Tog dana će se u svečanoj Sali ove Škole, sa početkom u 19 sati, održati promocija novog broja učeničkog lista "Jedro".

13-03-2019

Otvarena izložbe "Fortuna" umjetnice Danijele Drakulović

Juče je u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ u Starom gradu u Budvi otvorena samostalna izložba pod nazivom „Fortuna“ akademske slikarke Danijele Drakulović. Izložbu je otvorila teoretičarka i istoričarka umjetnosti mr Maša Vlaović, a kustos izložbe je Saša Radišić, akademski vajar.

13-03-2019

Promovisana knjiga autora Bogdana Stevanovića Blogdana

U organizaciji Narodne biblioteke Budve sinoć je predstavljena knjiga "Sa druge strane obloga” autora Bogdana Stevanovića Blogdana.

13-03-2019

Festival "Grad teatar" Budva nagrađen za kvalitet

Festival "Grad teatar" Budva nagrađen je za kvalitet EFFE oznakom, koju dobijaju festivali zbog svoje umjetničke posvećenosti, uključivanja u lokalnu zajednicu i evropski i globalni kontekst.

11-03-2019

Samostalna izložba diplomirane akademske slikarke Danijele Drakulović

U Modernoj galeriji „Jovo Ivanovićˮ u Budvi 12. marta u 19 časova biti otvorena samostalna izložba diplomirane akademske slikarke Danijele Drakulović iz Podgorice.

08-03-2019

Predsjednik Republike Grčke obišao muzej u Budvi

Predsjednik Republike Grčke Prokopis Pavlopoulos već dva dana boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, a danas je posjetio Budvu.

08-03-2019

Upriličeno književno veče Adama Zagajevskog

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u srijedu je upriličeno književno veče sa velikim poljskim pjesnikom i esejistom Adamom Zagajevskim. Adam zagajevski je dugogodišnji kandidat za Nobelovu nagradu, dobitnik najviših poljskih i evropskih književnih priznanja, a njegovi eseji i pjesme objavljivani su u svim značajnijim časopisima i novinama svijeta.

06-03-2019

Promocija poetske zbirke Lejle Kašić

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u četvrtak, 7.marta u holu Akademije znanja sa početkom u 19h biće promovisan pjesnički prvijenac mlade pjesnikinje Lejle Kašić pod naslovom “Moja crvena”. Lejla Kašić je rođena 1996. u Prijepolju.

05-03-2019

Radionice petkom u Crvenoj komuni u Petrovcu

Narodna biblioteka Budve će u Crvenoj komuni svakog petka počev od 8.marta organizovati radionice pod nazivom “Zabavna matematika” koju će voditi profesorica matematike Milica Raičević.

05-03-2019

Književno veče Adama Zagajevskog

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u srijedu, 6. marta sa početkom u 19 časova biće upriličeno književno veče sa velikim poljskim pjesnikom i esejistom Adamom Zagajevskim. O djelu Zagajevskog u budvanskoj Biblioteci govoriće pisac i glavni urednik Arhipelaga Gojko Božović i prof. dr Aleksandar Jerkov, kao i sam autor, dok će moderatorka biti Stanka Stanojević.

01-03-2019

Završena dvodnevna manifestacija „Ljubišini dani“

Sinoć je u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović" predstavljen zbornik radova sa simpozijuma "Stefan Mitrov Ljubiša: intertekstualna interpretacija“ koji je održan u Budvi, Reževićima i Petrovcu u sklopu prošlogodišnjih „Ljubišinih dana“.

28-02-2019

Počela kulturna manifestacija Ljubišini dani, sinoć predstavljena knjiga "Naši pisci, njine aure"

Sinoć je u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ predstavljena knjiga „Naši pisci, njine aure“, autora dr Gojka Čelebića u izdanju JU Muzeji i galerije Budve. O knjizi su govorili dr Predrag Zenović, teoretičar politke, Neven Staničić, profesor opšte književnosti, i autor, dok je moderatorka večeri bila Itana Lalović iz JU Muzeji i galerije Budve.

28-02-2019

Promovisan roman Jasenke Lalović „S one bande moje gore“

Knjiga Jasenke Lalović „S one bande moje gore“ predstavljena je u utorak u Narodnoj biblioteci Budve. Roman je predstavila profesorica Milica Vuković, a sa autorkom je razgovarala Stanka Stanojević. Odlomke iz knjige „S one bande moje gore“ čitali su učenici drugog razreda gimnazije SMŠ „Danilo Kiš“ u Budvi – Mirjana Kasalica i Damjan Vujačić.

27-02-2019

Radionica “Škola slikanja za treću dob” u Narodnoj biblioteci Budve

U organizaciji Narodne biblioteke Budve sa idejom o potrebi pune integracije starijih lica u životnu zajednicu kroz obrazovanje i razvoj sposobnosti, od petka, 1. marta biće pokrenuta tromjesečna “Škola slikanja za treću dob” koju će svakog petka u terminu od 18 do 20 časova u prostorijama Narodne biblioteke voditi slikarka Rajka Kujundžijević.

27-02-2019

Izložba dječijih radova „Ljepota različitosti kroz kontinente“

U organizaciji Narodne biblioteke Budve i vrtića „Moj Svijet“ koji vodi psihološkinja Nada Božović, u petak, 1.marta od 18 do 20 sati u holu Akademije znanja biće otvorena izložba dječijih radova pod nazivom „Ljepota različitosti kroz kontinente“.

27-02-2019

Danas sunčano, do 15 stepeni

U Budvi će danas biti pretežno sunčano ili malo do umjereno oblačno. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, vjetar će biti mjestimično umjeren do jak, sjeverni.

Reklame