ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

09-01-2019

Na YouTube stigao film The Books of Knjige: Slučajevi pravde

Dugo očekivani dugometražni igrani film “Slučajevi pravde” crnogorske humorističke trupe The Books of Knjige može se konačno naći na internetu, na njihovom zvaničnom YouTube kanalu.

08-01-2019

Večeras humanitarni koncert za dječaka Vanju Jovanovića

Večeras će, u hotelu Hilton u Podgorici, biti održan humanitarni koncert za dječaka Vanju Jovanovića kojem je potrebna pomoć u liječenju.

08-01-2019

Izložba Ivane Babić večeras u Podgorici

Nakon prošlogodišnje izložbe “Obrisi” u Budvi i Kotoru, mlada budvanska slikarka i arhitekta Ivana Babić priprema novu izložbu slike na stalu malog formata “Linije dodira” u Podgorici u intimnom prostoru galerije KONCEPT. Izložba će biti otvorena večeras, u 19 sati.

27-12-2018

Održan koncert ruskog pijaniste i kompozitora Vitalija Blizniuka

Božićni i novogodišnji koncert ruskog pijaniste i kompozitora Vitalija Blizniuka održao se sinoć u 20 časova u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović" u našem Starom gradu. JU Muzeji i galerije Budve poklonio je ovaj koncert građanima i gostima Budve povodom nastupajućih praznika.

22-12-2018

Danas promjenljivo oblačno i toplo

Danas nas očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo za ovo doba godine.

20-12-2018

Sjutra premijerno izvođenje predstave o vršnjačkom nasilju

Premijera predstave “Igre isteene”, koju će izvesti učenici budvanske srednje škole, održaće se u amfiteatru SMŠ “Danilo Kiš” u petak, 21. decembra, sa početkom u 18:30 časova. Predstava je rađena po tekstu dramaturškinje i književnice Ružice Vasić.

20-12-2018

Promocija "Paštrovskog almanaha III" u Petrovcu

Promocija trećeg broja Paštrovskog alamanaha biće upriličena sjutra u 19 časova u medijskoj sali hotela Palas u Petrovcu.

19-12-2018

Promocija "Paštrovskog almanaha III" u Petrovcu

Promocija periodične stručno-popularne publikacije "Paštrovski almanah III", će se održati u petak, 21. decembra od 19 časova, u hotelu Palas u Petrovcu.

19-12-2018

Održana promocija zbirke poezije “Dlanovi” Sonje Tomović Šundić

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u ponedjeljak je održana promocija zbirke poezije “Dlanovi” Sonje Tomović Šundić. Na promociji u Biblioteci govorili su mr Natalija Đaletić urednica i izavač novoosnovane izavačke kuće Boka F, zatim novinar Vanja Kovačević i autorka. Stihove iz zbirke Dlanovi čitala je Marija Jelić.

17-12-2018

Promocija zbirke poezije "Dlanovi" Sonje Tomović Šundić

U organizaciji Narodne biblioteke Budva večeras sa početkom u 19h biće održana promocija zbirke poezije "Dlanovi" Sonje Tomović Šundić.

16-12-2018

U petak premijerno izvođenje predstave o vršnjačkom nasilju

Premijera predstave “Igre isteene”, koju će izvesti učenici budvanske srednje škole, održaće se u amfiteatru SMŠ “Danilo Kiš” u petak, 21. decembra, sa početkom u 18:30 časova. Predstava je rađena po tekstu dramaturškinje i književnice Ružice Vasić.

15-12-2018

Prvi festival knjige – humanistike, kulture i umjetnosti u Crnoj Gori – FesKK Kotor

PRVI FESTIVAL KNJIGA – humanistike, kulture i umjetnosti u Crnoj Gori – FesK Kotor (FesKK) PAZI ŠTO ČITAŠ! održaće se u Kotoru od 20. do 22. decembra 2018. godine, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, u organizaciji OJU „Muzeji“ Kotor i JU Centra za kulturu „Nikola Đurković“, Kotor, a po licenci izdavačke kuće HERAedu iz Beograda.

14-12-2018

Promocija zbirke poezije “Dlanovi” Sonje Tomović Šundić

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u ponedjeljak, 17. decembra sa početkom u 19h biće održana promocija zbirke poezije “Dlanovi” Sonje Tomović Šundić. Na promociji u Biblioteci govoriće mr Natalija Đaletić urednica i izavač novoosnovane izavačke kuće Boka F,zatim novinar Vanja Kovačević i autorka.

13-12-2018

Okrugli sto u okviru projekta "Etno lab"

Okrugli sto u okviru međunarodnog projekta "Etno lab" koji se bavi istraživanjem muzičke i plesne tradicije Paštrovića održaće se u subotu, u 17 časova u Spomen domu "Crvena komuna".

13-12-2018

Duhovno veče u toku Božićnog ciklusa predavanja

Duhovno veče u toku Božićnog ciklusa predavanja koju organizuje Paštrovska Parohija održaće se u subotu u zgradi Akademije znanja u 19 časova.

12-12-2018

Manastir Rustovo u Paštrovićima

Nedaleko od Budve i još bliže Svetom Stefanu, na brdu udaljenom oko 3 kilometra od glavnog magistralnog puta nalazi se manastir Rustovo. Malo je mjesta koja ostavljaju utisak na posjetioce kao što je ovaj manastir koji je, za ovdašnje prilike, tek nedavno uspostavljen.

12-12-2018

Radovi na adaptaciji kuće nobelovca Iva Andrića biće završeni do juna 2019. godine

Kuća Iva Andrića u Herceg Novom će do juna 2019. godine dobiti reprezentativan izgled. U toku su građevinski radovi, koji su započeli rušenjem dijela potpornih zidova i betonske oplate u dvorištu.

11-12-2018

Predstavljeno djelo "Slike pjesnika" autora Igora Remsa

U Modernoj galeriji "Jovo Ivanović“ u Starom gradu, upriličeno je pjesničko veče na kome je predstavljena knjiga "Slike pjesnika“, autora Igora Remsa, pjesnika i slikara iz Bara.

11-12-2018

Dokumentarna izložba “Budvanski kraj u Prvom svjetskom ratu 1914-1918”

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, područnog odjeljenja “Stefan Mitrov Ljubiša” u Petrovcu i Muzeja i galerija Budve, SD “Crvena komuna” u Petrovcu- u četvrtak, 13. decembra u 18h u Crvenoj komuni biće otvorena dokumentarna izložba “Budvanski kraj u Prvom svjetskom ratu 1914 – 1918”.

11-12-2018

Veče ruske književnice i novinarke Jelene Zelinske

Veče sa ruskom spisateljicom i novinarkom Jelenom Zelinskom i predstavljanje njene knjige priča i zabilješki pod nazivom "Jabuka sa jabuke" održano je u Narodnoj biblioteci Budve u petak, 7. decembra.

Reklame