ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

12-11-2018

Projekcija filma "ZG 80" u Petrovcu

Projekcija filma "ZG 80" (Hrvatska, 2016) će biti upriličena u utorak 13. novembra, sa početkom u 19 časova u multimedijanoj sali Spomen doma "Crvena komuna" u Petrovcu.

12-11-2018

"Krvave svadbe" na prestižnom Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Bez prevoda" u Užicu

Predstava "Krvave svadbe" Federika Garsije Lorke u režiji Igora Vuka Torbice, koprodukcija ovogodišnjeg, 32. "Grada teatra" sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada izvedena je sinoć u takmičarskoj selekciji na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Bez prevoda" u Užicu.

07-11-2018

Crkva namijenjena Svetoj Trojici

Na centru Trga između crkava nalazi se pravoslavna crkva Svete Trojice. Podignuta je 1804. godine kombinovanjem ružičastog kamena i kamena boje meda.

06-11-2018

Večeras projekcija filma "Ribica Lili"

Projekcija filma "Ribica Lili" (Bugarska, 2017), održaće se večeras u multimedijanoj sali Spomen doma "Crvena komuna" u Petrovcu sa početkom u 19 časova.

06-11-2018

Budvanski feštađuni nastupili na karnevalu u Engleskoj VIDEO

Budvanski feštađuni otputovali su u Englesku, gdje su prvi put nastupiti na karnevalu, koji se održava u Bridž Voteru. Pogledajte nastup naših Feštađuna.

05-11-2018

Tradicionalno Paštrovsko veče u Beogradu

Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu "Drobni pijesak" 17. novembra organizuje Paštrovsko veče u Beogradu, u hotelu Mažestik na Obilićevom vencu, br. 28.

02-11-2018

Večeras predstavljanje knjiga poezije "Svakodnevno kada umrem"

U press centru budvanskog hotela Tre Canne, večeras u 20 sati biće predstavljena knjiga poezije "Svakodnevno kada umrem", čiji je autor novinar i pjesnik iz Tivta, Dragan Popadić.

02-11-2018

Igor Vuk Torbica dobitnik nagrade "Grad teatar"

Povodom dodjele nagrade "Grad teatar" za doprinos pozorišnom stvaralaštvu u Budvi su se okupili članovi žirija u sastavu akademik Dževad Karahasan, književnik, prof. dr Jelena Lužina, teatrolog, i g. Željko Hubač, dramaturg. Žiri je donio odluku da dobitnik nagrade za 2017/2018. godinu bude reditelj, Igor Vuk Torbica.

01-11-2018

"Grad teatar" priprema CD izdanje "Mimo od Budve“

JU "Grad teatar“, povodom Dana opštine Budva, u saradnji sa Big bendom RTS, priprema CD izdanje „Mimo od Budve“, posvećeno džez stvaralaštvu Nikole Mima Mitrovića.

01-11-2018

Manastir Vojnići na obroncima Paštrovske gore

Manastir Vojnići se nalazi na obroncima Paštrovske gore, u selu Vojnići, nedaleko od Duljeva, iznad manastira Praskvica.

01-11-2018

Dušan Medin novi direktor OJU Muzeji Kotor

Arheolog i menadžer u kulturi Dušan Medin, imenovan je za direktora Opštinske javne ustanove Muzeji Kotor.

31-10-2018

Predstavljanje knjiga poezije "Svakodnevno kada umrem" Dragana Popadića

U petak, 2. novembra u 20 sati, u press centru budvanskog hotela Tre Canne, biće predstavljena knjiga poezije "Svakodnevno kada umrem", čiji je autor novinar i pjesnik iz Tivta, Dragan Popadić

30-10-2018

Večeras projekcija filma "J... se, profesore"

Večeras sa početkom u 19 časova u multimedijanoj sali Spomen doma "Crvena komuma" u Petrovcu održaće se projekcija filma "J... se, profesore" .

29-10-2018

Promocija knjige "Naši pisci i njine aure" Gojka Čelebića

Knjiga "Naši pisci i njine aure“ autora Gojka Čelebića, upriličena je na 63. Sajmu knjiga u Beogradu. O knjizi je govorila recenzentkinja knjige, dr Sonja Tomović Šundić. Izdavač ovog djela je JU Muzeji i galerije Budve.

25-10-2018

Sve veći broj učenika upisuje Školu za osnovno muzičko obrazovanje

Iz godine u godinu sve veći broj učenika upisuje Školu za osnovno muzičko obrazovanje. Nastava se za sada odvija nesmetano uprkos dugogodišnjem nedostatku adekvatnog postora za rad.

24-10-2018

Predstavljena monografija "Manastir Svete Trojice Stanjevići" na beogradskom sajmu knjiga

Monografija manastira Stanjevići predstavljena je na 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. O monografiji su govorili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, urednik monografije Jovan Markuš, predsjednik Skupštine Opštine Budva Đorđije Vujović i sabrat manastira Stanjevići monah Pavle.

22-10-2018

Objavljena monografija Kulturna istorija Paštrovića

Nedavno je objavljena jedinstvena monografija Kulturna istorija Paštrovića, autora prof. dr Nikole Samardžića, dr Mile Medigović Stefanović, dr Zlate Marjanović i doktoranda Dušana Medina.

22-10-2018

Predstavljena knjiga "Čarobna mrežaonica paučića Vida"

U Narodnoj biblioteci Budve u petak je predstavljena knjiga autorki Martine Kosec i Sanele Grazie "Čarobna mrežaonica paučića Vida" (Radna ctančica za djecu i odrasle).

21-10-2018

Realizovan program "Čajanka kod Bojića u 7"

U okviru pete Mobilne književne rezidencije koja se održava u selu Čelobrdo, programski segment kao off-program književne rezidencije pod nazivom "Čajanka kod Bojića u 7" u suorganizaciji sa Narodnom bibliotekom Budve realizovan je u petak u Biblioteci.

19-10-2018

Danas u prostorijama Narodne biblioteke Budva promocija knjige i radionica

U JU Narodne biblioteke Budva, danas će biti realizovana dva programa. Prvi u 17h kada će početi predstavljanje knjige "Čarobna mrežaonica paučića Vida" (crtanke za djecu i odrasle) autorki Martine Kosec i Sanele Grazie. Promocija je programski segment Međunarodne konferencije fraktalnog crteža koja se održava u Budvi.

Reklame