ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-10-2018

Budva očekuje višemilionsku naplatu po osnovu dugovanja za komunalije

Opština Budva ostvarila je budžetom zacrtani iznos od sedam miliona eura po osnovu naplate komunalija za ovu godinu, kako je ranije i najavljeno iz Službe za obračun i naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

Prema riječima načelnika Službe, Ninoslava Kaludjrovića od ukupne napalate komunalija, oko 6 milona je naplaćeno od pravnih lica i milion od fizičkih, što znači da je Služba ispunila ono što je bilo predviđeno budžetom koji je usvojia Skupština Opštine Budva.


"U narednom periodu se pripremamo, imamo određeni broj zahtjeva za gradnju i za obračnavanje komunalnog građevinskog zemljišta. Jako je bitno da smo po prvi put napravili malo jaču sinhronizaciju sa onim što su bili zahtjevi investitora", kazao je Kaluđerović i dodao, da investicioni plan koji je usvojen u prethodnoj za ovu godinu u dijelu koji se tiče rebalansa neće pretrpjeti izmjene, jer će, kako je kazao, biti dovoljno sredstava da se pokrije ono što je predviđeno navedenim rebalansom.

On je istako i da u narednom periodu očekuju naplatu određenih dugovanja prema Opštini Budva.

"U narednom periodu očekujem epilog rješavanja velikog broja upravnih i sudskih poslova te administrativnog poslovanja u dijelu koji se odnosi na nešto što u prethodnom periodu nije odrađeno. Takođe mislim da će se u narednom periodu pojaviti rješanja za niz predmeta koja su bila sporna. To je između ostalih, zgrada Nivela koja duguje blizu tri miliona eura", zaključio je Kaluđerović.