ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-03-2018

Do sredine marta stigao 81 zahtjev za legalizaciju

U Budvi je do 15. marta dostavljen 81 zahtjev za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata.

Jedinicama lokalne samouprave na nivou države dostavljeno je ukupno 1,04 hiljade zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz tog Vladinog resora su Dnevnim novinama kazali da je najviše zahtjeva, njih 233, podnijeto u Opštini Herceg Novi.

Slijedi Bar sa 137 zahtjeva, Podgorica sa 121 i Pljevlja sa 91 predatim zahtjevom.

“U Kotor je pristiglo 88 zahtjeva, Budvi 81, a u Tivtu 70 zahtjeva. Slijedi Ulcinj sa 67, Rožaje sa 56, Nikšić sa 26 i Bijelo Polje sa 22 zahtjeva. U Kolašinu je predato njih 19, na Žabljaku i u Beranama po osam, Cetinju šest, Mojkovcu pet i Danilovgradu četiri”, naveli su iz Ministarstva i dodali da u preostalim opštinama od zahtjeva ništa nije pristiglo.

Na pitanje koliko je opština ispunilo zakonsku obavezu dostavljanja odluke o iznosu naknada za opremanje građevinskog zemljišta, od kojih u najvećoj mjeri direktno zavisi cijena legalizacije objekta, u Ministarstvu su kazali da je do sada to učinilo 16 jedinica lokalne samouprave.

“Saglasnost je izdata za opštine Bijelo Polje, Šavnik, Tivat i Mojkovac, kao i za Glavni grad. U toku je usaglašavanje i izdavanje saglasnosti za ostale opštine koje su dostavile predloge odluka, i to za Danilovgrad, Budvu, Rožaje, Gusinje, Petnjicu, Nikšić, Žabljak, Andrijevicu, Plužine, Kotor i Herceg Novi”, kazali su iz Ministarstva.