ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-05-2017

Mićunović: Nama se greške ne praštaju

"Nestabilno vrijeme ne umanjuje pozitivan utisak koji turisti stiču o našoj zemlji, ono što im smeta su građevinski radovi i naš odnos prema prostoru koji nas okružuju. Šteta koja se Budvi i Crnoj Gori na taj način nanosi je nemjerljiva", istakla je direktorica prodaje hotela The Queen of Montenegro Jovana Mićunović.

Turistička sezona na primorju počela je već od aprila kada su stigle prve organizovane grupe turista ove godine, kako je kazala Mićunović, sa svih tržišta, čemu su hotelske kompanije poslednjih godina i težile.

"Najviše gostiju imamo iz Francuske, Njemačke i Velike Britanije, tu su i gosti iz Skandinavije, očekujemo i nove organizovane grupe", kazala je Mićunović za TV Budvu.

Novi partneri sa kojima hotelijeri sarađuju, pokreću nove čartere što doprinosi različitoj strukturi i smanjenju rizika u poslovanju.



"Dobro je da sve više imamo zastupljen taj miks različitih tržišta , tako da ne moramo da zavisimo od jedne destinacije. Turisti koji u periodu predsezone borave na našem primorju, uglavnom, provode vrijeme na izletima. Prirodnim ljepotama su očarani, ali u periodu kada građevinski radovi još uvijek traju, umjesto da slikaju lijepu plažu, obalu, Stari grad, u pozadini se vide kranovi, gradilišta. Buka je velika i sve to kvari lijepu sliku o našem gradu, našoj zemlji i oni na kraju odlaze nezadovoljni. Takvi gosti se nikada neće vratiti, ne u ovaj hotel, nego ni u našu zemlju. Neće nas preporučiti svojim prijateljima niti će nešto lijepo napisati na internetu. U današnje vrijeme gost sve zabilježi putem fotografije i utiske podijeli na internetu. Moram napomenuti da smo mi nova destinacija od koje se mnogo više očekuje nego od Španije, Grče, Italije. Nama se greške ne praštaju", naglasila je Mićunović.