ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

13-12-2017

Ministarstvo sporta nagrađuje džiu-džicu reprezantivce

Džiu-džicu reprezentativci dobiće od Ministarstva sporta ukupno 15 hiljada eura za rezultate koje su ove godine postigli na Evropskom i Svjetskom seniorskom prvenstvu, najavio je ministar sporta Nikola Janović.

Džiu-džicu reprezentativci dobiće od Ministarstva sporta ukupno 15 hiljada eura za rezultate koje su ove godine postigli na Evropskom i Svjetskom seniorskom prvenstvu, najavio je ministar Janović.

Nagrađeni su reprezentativci Dejan Vukčević, Stefan Vukotić, Vuk Dragutinović, Mirjana Martinović, Dragana Ivanoviski i Biljana Mitrović.

Iz Ministarstva sporta je saopšteno da se Vukčević na nedavno završenom svjetskom šampionatu u Bogoti u Kolumbiji, okitio titulom prvaka svijeta, dok su Vukotić i Dragutinović u duo classik i duo show sistemu osvojili drugo, odnosno treće mjesto.

Među najboljim crnogorskim borcima su i džiu-džicu reprezentativke Martinović, Ivanoviski i Mitrović, koje su nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Banja Luci, završile sa tri medalje – po jednom srebrnom, zlatnom i bronzanom.

Čestitajući im na izvanrednim rezultatima koji služe na čast i ponos i državi i džiu-džicu sportu u Crnoj Gori, Janović je kazao da su premije kojim će ih nagraditi Ministarstvo sporta, znak da Vlada prepoznaje i cijeni njihov trud i rezultate ali i dokaz da ministarstvo vodi računa i o sportovima koji nijesu na programu Olimpijskih igara, prenosi MINA.

To će, kako je naglasio biti cilj i novog Zakona o sportu, koji će jasno vrijednovati rezultate koje postižu crnogorski sportisti, među kojima titulu najboljih nose i džiu-džicu borci.

Prijemu u Ministarstvu sporta prisustvovali su i selektor Miloš Ašanin i predsjednik Džiu-džicu saveza Ranko Vukotić, koji su Janoviću zahvalili za pomoć i podršku koju im je, kako su kazali, nesebično pružio, omogućivši džiu-džicu reprezentaciji Crne Gore da otputuje na Prvenstvo svijeta za seniore.

Uvjereni su da će partnerski odnos koji imaju sa Ministarstvom sporta, dodatno učvrstiti novi Zakon o sportu.

Izvor: Fos media