ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-07-2018

Okončana politička kriza u Budvi: Održana 16. sjednica

Potpisivanjem koalicionog Sporazuma aktuelene vlasti sa Crnogorskom, zvaničnim početkom saradnje kao i nastavkom 16.SO Budva prevaziđena je politička kriza u Budvi.

Zaključivanjem koalcionog Sporazuma i zvaničnim početkom vršenja vlasti Crnogorske u Budvi mogućnost uvođenja prinudne uprave u Opštinu je eliminisana.
Demokratama, DF-u, SNP-u, DEMOS-u, URI, SDP-u i bivšim Liberalima pridružila se Crnogorska koja u sazivu lokalnog paralmenta ima tri odobornika.

U skladu sa potpisanim Sporazumom, Crnogorskoj će pripasti mjesto prvog potpredsjednika Opštine, predsjednika Izvršnog odbora TO, mjesto načelnika jednog sekreterijata kao i direktorsko mjesto u preduzeću kojem je Opština osnivač.

Odbornik Crnogorske, Dragan Purko Ivančević naglasio je da će istrajati do kraja mandata kako bi Budvi vratili stari sjaj.

Nezavisni odbornik Stevan Džaković kazao je da ne zna ništa o Sporazumu. Na sjednicu je došao sa zakašnjenjem.

Predsjednik Skupštine opštine Budva, Đorđije Vujović je kazao da je stvaranje postizborne koalcije dobra vijest za građane i da su se stekli uslovi za donošenje odluka važnih za grad.

Širenje koalcije prema riječima Predsjednika opštine Budva, Dragana Krapovića je dobro za veći dio građana i političkih subjekata koji participraju u lokalnom paralamentu. Koalicioni Sporazum će kako smatra omogućiti kvalitetniji rad lokalne uprave i stabilnost. Dodao je da je do dogovora došlo lako i odbacio tvrdnje da se radi o političkoj korupciji.

Za 16. sjednicu lokalnog paralmenta predviđen je dnevni red na kojem su bile 53 tačke. Prihavećni su Izvještaji o radu predsjednika Opštine i radu lokalne uprave i službe u 2017. godini.

Data je saglasnost o podsticajima i investiranju u razvoj poljoprivrede, na izmjene i dopune programa privremenog korištenja reklamnog prostora na teritoriji opštine doo Mediteran reklame i o skraćenom postupku likvidacije JPRDS Televizija Budva.

Dok završni račun Opštine za 2017.godinu nije izgalsan kao i odluka o cijenama komunalnih usluga na na području opštine Budva kojom je predviđeno umanjene cijena od 10 odsto za fizička lica.