ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

21-02-2018

Rezultati ekspertize sugerišu otvaranje Mediteranske ulice za saobraćaj

Ekspertskom analizom uzroka oštećenja u Mediteranskoj ulici, u zoni izgradnje Porto Budve, sugerisano je otvaranje po jedne saobraćajne trake, položajno udaljenije od dijafragmi temeljne jame u Mediteranskoj i u ulici S 16-16.

Kako se navodi dalje, saobraćaj treba otvoriti za putnička i dostavna vozila, izuzev za kamione i autobuse.

Evidentirano je da su nastala oštećenja na saobraćajnicama u Mediteranskoj i ulici S16-16 posljedica neadekvatnog obezbijeđenja od prekomjernih pomjeranja dijafragmi temeljne jame u toku građenja objekta Porto Budva.



Kao mjere za zaštitu pomenutih lokacija i infrastrukture, eksprtizom se sugeriše da je prvo potrebno izraditi projekat sanacije nastalih oštećenja na okolnim saobraćajnicama, a sanacione radove izvesti tek nakon stabilizacije dijafragmi izgradnjom konstrukcije objekta do kote terena saobraćajnica.

Neophodno je, zaključuje se u dokumentu koji je objavljen na sajtu Opštine Budva da se trajno riješi pitanje podzemnih voda, koje su presječene izgradnjom dijafragmi predmetnog objekta, a u cilju relaksacije hidrostatičkih pritisaka na okolni teren.

Nerješavanje ovog pitanja i povezanih radova može imati štetne posljedice po okolnu infrastrukturu, saobraćajnice i objekte i nakon završetka izgradnje ovog objekta.

Opširnije o ovoj eksprtizi možete saznati na:
http://www.rtvbudva.me/vijesti/rezultati-ekspertize-sugerisu-otvaranje-mediteranske-ulice-za-saobracaj/17469