ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

08-12-2017

Sjekloća u Londonu za svjetsku titulu

Sjekloća je počeo sa pripremama u rodnoj Budvi pod nadzorom trenera Milivoja Bašića, dok će završne pripreme i sparinge odraditi u Beogradu.

Crnogorski bokser i član kampa Crvena zvezda Ginis iz Beograda Nikola Sjekloća, boksovaće 9. decembra u Londonu za titulu WBO Interkontinentalnog prvaka svijeeta u poluteškoj kategoriji protiv domaćeg boksera Entonija Jarda, koji ima 13 pobjeda u svojoj profesionalnoj karijeri.

Pobjednik meča će nakon obaveznog revanša imati priliku da boksuje za titulu prvaka svijeta u WBO verziji protiv neporazenog i jednog od najboljih boksera na planeti Andrea Vorda iz Sjedinjenih Američkih Država.

Sparing partneri za jedan od najvažnijih mečeva u karijeri biće mu Marko Nikolić, Geard Ajetović, Aleksandar Petrović i Stefan Čolović.

"Ovo je velika prilika da se vratim u sam vrh profesionalnog boksa, a smatram da kvalitetom tamo i pripadam. Prihvatio sam meč u poluteškoj kategoriji jer znam da sam kvalitetniji bokser od Jarda. Za meč smo znali i potpisali ugovor prije nepunih mjesec, tako da ovog puta imam dovoljno vremena za pripreme što u većini prethodih mečeva za titule nije bio slučaj. Očekujem pobjedu na gostovanju u Londonu", rekao je Nikola Sjekloća.

Budvanin je tokom karijere u profi ringu upisao 32 pobjede, četiri poraza, dok je jednom boksovao neriješeno.
Reklame