ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

05-11-2018

Tradicionalno Paštrovsko veče u Beogradu

Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu "Drobni pijesak" 17. novembra organizuje Paštrovsko veče u Beogradu, u hotelu Mažestik na Obilićevom vencu, br. 28.



"Program ovogodišnje Paštrovske večeri biće posvećen stogodišnjici oslobođenja našeg primorja i počeće u 19 časova koktelom dobrodošice na kom će biti otvorena izložba „Tamo daleko 1918-2018"", navodi se u saopštenju.

Od 20 časova će u svečanoj sali restorana hotela Mažestik uslijediti večera sa tradicionalnim paštrovskim specijalitetima i bogatim kulturno-muzičkim programom.

"Paštrovskoj večeri će prethoditi književno veče od 18 časova u konferencijskoj sali na kom ćemo predstaviti knjigu istoričara dr. Milana Gulića „Bokelji na strani Srbije u Prvom svjetskom ratu“ i Paštrovski almanah III", istakli su u saopštenju.

Takođe, iz ovog Udruženja su podsjetili sve studente iz Paštrovića da je konkurs za nagradu "Drobni pijesak" najboljem paštrovskom studentu za 2018. godinu otvoren do 10. novembra i da će nagrada biti uručena na samoj Paštrovskoj večeri.