ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-09-2017

Ubjedljive pobjede Liješevica i Krasnićija, slijede mečevi za medalju

U Bugarskom gradu Albena na Evropskom prvenstvu u boksu za juniore, na kojem učestvuje 265 boksera iz 32 zemlje, Petar Liješević i Miloš Krasnići ostvarili su ubjedljive pobjede u osmini finala.

Petar Liješević je u kategoriji do 66 kilograma pobijedio Moldavca Marsela Nistreanua, dok je Miloš Krasnići do 70 kilograma, savladao Kipranina Georgiosa Vasileiousa.

„Prvi u ring ušao je Petar Liješević i u furioznom tempu savladao je Moldavca. Petar je sve tri runde diktirao tempo i udarcima u serijama limio otpor protivnika, koji je pokušavao da se spasi klinčom, zbog čega je kažnjen sa dvije javne opomene", kazao je za Radio Budvu, trener BK Budva Nikola Ružić.

Kako je dodao, Petra u borbi za medalju 22. septembra čeka Ukrajinac Mihalusko Jaroslav, koji je do sada pobijedio reprezentativce Rusije i Italije.

"Miloš Krasnići je takodje u svom stilu pregazio reprezentativca Kipra i doveo ga u nok daun u trećoj rundi. Krasnići će u ring ponovo 21. septembra, kada će se boriti za medalju sa domaćinom Stanojev Stolivom, koji je nezasluženo pobijedio reprezentativca Hrvatske", istakao je Ružić, dodajući, da će prvi put u ring istog dana i Nenad Marković sa reprezentativcem Njemačke Rasulom Hamadom.

D. Benić